Voorbereiding op hoge darmspoeling

De voorbereiding
Om de darm goed te kunnen spoelen tijdens een colonhydrotherapiebehandeling, is een goede voorbereiding belangrijk. Pas je voeding aan door minimaal 3 dagen voor de darmspoeling licht verteerbaar te eten. Zie bijgevoegde bestand voor voedingsadvies. Voedingsadvies colon hydrotherapie behandeling (1).pdf
 
Heb je last van verstopping of heb je pas na 5 dagen ontlasting? Gebruik een dag voor de behandeling een laxeermiddel zodat de ontlasting in darmen zachter wordt. Zo kan er sneller en intensiever gereinigd worden. Een goede laxeermiddel is bitterzout of magnesiumsulfaat. Deze is in poedervorm te verkrijgen bij de apotheker of natuurwinkel.
 
Inname Bitterzout 
Neem een dag van te voren voor de eerste behandeling bitterzout in. Dit neem je uiterlijk 20 minuten voor het ontbijt in. Meng 1 afgestreken theelepel bitterzout in 1/4 liter lauw water en drink dit op.  
 
Bereiding
Magnesiumsulfaat lost erg moeilijk op. Los daarom 's avonds het magnesiumsulfaat op in een kleine hoeveelheid heet water en vul 's morgens tot 1/4 liter bij met lauw water. Verloopt het laxeren niet vlot? Neem dan een tweede theelepel met 1/4 liter water. Neem je 2 theelepels tegelijk, los ze dan op in 1/2 liter water.